Rødvin der hældes i et glas

Winemakers dinner

Når kun det bedste er godt nok

En aften med mad og vine i særklasse

Broløkke Herregård byder på Winemakers dinner d. 6. oktober 2023 kl. 18:00.

På denne særlige aften kan I nyde kokkens 5 fantastiske retter sammen med eksklusive vine fra Château Gruaud Larose. Vi får besøg af Francois Sutre denne aften, som giver fortællingen om de vine, I vil få serveret.

Pris pr. person kr. 1.995,-


En udsøgt menu

Østers med kærnemælk
Røget fasanbryst
Crustade med krabbe
Grillet jomfruhummer, blomkål og mandler
Kylling terrine, foie gras, figner og rødvinssirup
Bønnecassoulet og andehjerter
Svineskank, kål og jordskok
2 bordeaux oste, løgkompot og sprødt


Vinene

Champagne Thienot Brut
Champagne Thienot Blanc de Blanc

Rødvine:
Chateau Gruaud Larose, 2. Cru Classé, Saint -Julien
Årgang 2019
Årgang 2016
Årgang 2010
Årgang 2005

Sarget de Gruaud Larose 2019

Vin der hældes elegant i glas

Winemakers dinner med et ophold for 2

Har I ikke lyst til at køre hjem efter denne skønne aften, kan I tilkøbe Winemakers dinner med et ophold inkl. morgenmad.

Mød François Sutre fra Château Gruaud Larose

Vi skal smage vinene fra Château Gruaud Larose, og vi præsenterer Francois Sutre, som er den herre vi får besøg af til Winemakers dinner, og som vil lede vinsmagningen den 6. oktober på Broløkke Herregård.

Born in the Medoc, I was raised inside vineyards with a father winemaker and General Manager of several estates including Cru Classés, and a grandfather cognac producer.

After a Business School in Reims to discover Champagne, and work experiences in wines and spirits in London, I joined the Estate in 2019 to take the responsability of the European Market. In addition to Château Gruaud Larose, I’m also in charge of several brands and estates of Mr. Jean Merlaut: Château Rabaud-Promis in Sauternes, Château Blaignan and Taffard de Blaignan in the North of the Medoc, and the spirits group Mandracore.

Château Gruaud Larose

Château Gruaud Larose har sit navn efter to tidligere ejere. Gruaud, der etablerede ejendommen i 1725, hvor han købte 50 hektar, som han beplantede med vin. Og hans nevø Chevalier de Larose, som arvede slottet i 1981. Sidstnævnte udvidede besiddelserne fra 50 til 80 hektar, som markene også udgør den dag i dag.

I 1812 blev Gruaud Larose overtaget på tvangsauktion af to forskellige familier, der i en længere årrække drev slottet i fællesskab. Ejendommen blev imidlertid adskilt i to dele i 1865, da familierne ikke længere kunne enes om driften af slottet.

Det var den kendte Bordeaux-familie Cordier, der atter forenede vinmarkerne ved købet af Château Gruaud Larose i 1934.

I 1997 købte familien Merlaut slottet. Familien har i mange år været en af de største jordbesiddere på Médoc.

Efter en omfattende renovering står Château Gruaud Larose som en smuk perle, og vinene er igennem de seneste årtier kravlet op blandt de allerbedste i appellationen.